Carmina koret gæster Vrå Kunstbygning

Fra Shakespeare til Moestrup – fra Stratford til Sdr. Harritslev”
Koncert i Vrå Kunstbygning med Carmina, den 21. maj 2016
Når Carmina gæster Vrå Kunstbygning med musik for kor a capella, vil koret synge værker, som er komponeret med udgangspunkt i allerede skrevne tekster. Og hvad er så mere oplagt, end at det får selskab på scenen af den nordjyske lyriker Mette Moestrup? Til koncerten vil publikum desuden kunne møde en anden nordjyde, komponisten Per Drud Nielsen. Med udgangspunkt i Moestrups prosadigt ”Landsbyen”, som kredser om digterens barndomsby Sdr. Harritslev i Vendsyssel, har Drud Nielsen komponeret et værk, der ligesom teksten sprudler og overrasker.
Publikum får også fornøjelsen af Drud Nielsens "liber facierum - en samling facebook-sange for blandet kor a capella". Dette værk har han dog selv skrevet librettoen til, og således opfundet de medvirkende karakterer som for eksempel Benny Krudtmeyer, Inge Vinge og Fridolin Fris.
Programmet byder også på ældre tekster og musik. For små 100 år siden skrev Jens August Schade bare 25 år gammel de satiriske digte ”Sjov i Danmark”. De blev itonesat af Otto Mortensen, som i den grad har sat sit præg på den danske sangskat. 
Musik i den mere romantiske genre bliver der også plads til. I anledning af 400året for William Shakespeares død, har Carmina indstuderet nogle af hans mange sonetter til både ældre og nyere musik, for eksempel af den svenske komponist Niels Lindberg.
Velkommen til en koncert med iørefaldende kormusik, inspireret af såvel romantiske som overraskende og humoristiske tekster.
Om Carmina: Carmina har eksisteret i 30 år og hører til blandt Københavns bedste amatørkor. Koret har sunget mange koncerter med moderne musik for kor a cappella, skrevet af nulevende, danske komponister, herunder værker, der er skrevet til koret. Nordiske, engelske og amerikanske kompositioner er også ofte på repertoiret; for eksempel har koret for nyligt høstet succes med at synge Nielsen,
Holmboe, Sibelius og Dan Forrest. Carmina ynder at lave lidt anderledes koncerter. Senest har det samarbejdet med billedkunstneren Benny Dröscher, ligesom det udover at optræde sammen med orkestre og solister samarbejder med skuespillere eller andre performere med noget på hjerte.
Carmina dirigeres af Kasper Beck Hemmingsen. Udover at styre flere gode amatørkor er han studielektor i korledelse ved Musikvidenskab på Københavns Universitet og underviser i korledelse på Sjællands Kirkemusikskole. Han har arrangeret adskillige korværker og er en populær instruktør på mange korstævner.
 

Familieforestilling i Hønsehuset

Vrå Amatørteater opfører Spøgelset på Canterville.

Det er ikke let at være spøgelse på et gammelt engelsk slot, når det bliver købt af en amerikansk familie med nysgerrige børn. Mere skal ikke røbes her. Ahhh...det skulle så lige være det, at der er talentfulde børn, og dygtige unge - og garvede revyskuespillere med i årets opsætning. Og man har gjort sig umage med at lave forestillingerne, så alle kan være med.

Vrå Amatørteater lægger vægt på kvalitet, så også år er det lykkedes at få fat i den berømte revy- og teaterduo Frydkær & Svaneborg, til at stå for opsætningen. De to kan få to +  to til at blive fem. Sammen med de mange teknikere, scene - og lysfolk har de transformeret Hønsehuset til et engelsk slot.

Teaterfolkene lover det bliver flot, og at man kan glæde sig til en sjov, underholdende, flot – og måske lidt uhyggelig forestilling. Tilbage er blot at sige: Godt teater skal opleves i Hønsehuset i Vrå.   /  LL

Det sker i uge 7, hvor der spilles 5 forestillinger.

Der er en aftenforestilling torsdag d. 18/2. kl. 19. og lørdag 20/2 og søndag 21/2 spilles der både kl. 11 og kl. 14.

Læs mere på Vrå Amatørteater´s hjemmeside