Hønsehuset

Verdens eneste hønsehus med klinker

Det gamle hønsehus, som en flok frivillige renoverede fuldstændigt i 2003, har en spændende historie. Det blev bygget som hønsehus først i 50-erne. Senere kom det til at danne rammen om vinduesfabrikken Panolook, derefter blev det ungdomsklub – og endelig blev det hjemsted for Løkken-Vrå Nærradio og Vrå Amatørteater.

I 2002 var det så faldefærdigt, at loftet var ved at falde ned, og da en flok frivillige med tilknytning til radio, revy og teater, søgte Løkken-Vrå kommunen om godt kr. 600.000,- til materialer – og man sagde sørme ja.

Hønsehusbørsterne, som de frivillige blev kaldt, valgte på det nærmeste at bygge et nyt hus uden om – og isolere. Et kæmpe projekt. Man arbejdede hver lørdag – og hver torsdag aften i 14 måneder, og så var det gamle hønsehus transformeret til et nyrenoveret, funktionelt og velisoleret radio – og teaterhus.

Der blev ikke gået på kompromis med noget. Alt blev lavet efter nutidens standard. Og dog. Der var et sted man valgte den nemme løsning. Det var gulvet i teatersalen.

Man havde planer om at lægge klinker, men der var så mange andre mere presserende opgaver, at man nøjes med at male gulvet med slidstærkt epoxymaling. Det blev så flot, men det holdt ikke. Malingen begyndte at boble, og det viste sig umuligt at reparere.

Efter nogle års betænkningstid....og efter at støvet fra vinterstykket ”Spøgelset fra Canterwille” havde lagt sig, kastede Hønsehusbørsterne sig over gulvet. Det varede 1½ dag at slibe al epoxymalingen af og i lørdags begyndte man at lægge klinker.

Det gik lystigt til. Det gode samarbejde og de gamle drillerier var der fra start, og på 5 timer fik man lagt klinker på 1/3 af de 170 kv. m.

Alt skal være færdigt inden april, hvor Hønsehusfolkene rykker over og bliver en del af Bageriholdet. Og til den tid, kan Vrå bryste sig af, at være hjemsted for verdens eneste Hønsehus med klinker.

LL

Billeder:

Her et før – og efter billede... og en del af holdet i tæt samarbejde: Fra venstre er det Jeppe, Jens, Karsten, Holger, Thorben og Gert...og Leif var lige smuttet for at hjælpe AAB Håndbold