Vrå Prisen

Vrå Prisen gives hvert år i august måned til: En person, en forening, en virksomhed, en institution eller andre, der har sat noget specielt i gang – har gjort noget ekstraordinært – har været initiativrig – har fået Vrå på landkortet – har gjort det bedre og sjovere at bo i Vrå og Omegn.

2022

Lisbeth Bak

Vrå Beboer og Erhvervsforening uddeler hvert år Vrå Prisen.
Til en person, en forening, en virksomhed, en institution eller andre, der har sat noget specielt i gang – har gjort noget ekstraordinært – har været initiativrig – har fået Vrå på landkortet – har gjort det bedre og sjovere at bo i Vrå og Omegn.
Årets modtager af den fornemme pris blev Lisbeth Bak.
Hun har været en af drivkræfterne bag opstarten af Cafe Tumling, som blev opfundet i 2003 og er et sted hvor, gravide med misbrugsproblemer i Nordjyllands amt, og som er kommet ud af deres misbrug, kan komme og mødes uformelt. Cafeen er stadig i funktion og med prismodtageren som tovholder.
Herunder en udtalelse, fra en bruger af stedet:
” For mig har Café Tumling været et sted hvor det har været rart at være og jeg har følt jeg kan komme både når ting har været svært og når det har været godt. Jeg har følt at jeg var ”OK” der, og for mig har det været rart at have et sted at puste ud og måske også se at man ikke er alene i nogle svære situationer! ”citat slut.
Derudover skal nævnes hendes utrættelige kærlighed til byen Vrå. Lisbeth er faktisk den første kvindelig ENE modtager af prisen. Hun er nok mest kendt for arbejdet med Teater og revy og har i 20 år været formand for Vrå Amatørteater
Tillykke med prisen
Vrå Beboer og Erhvervsforening

2021

2020

Erik Balle fik årets Vrå-pris

Det skete i Vrå Bryghus i fredags, og Erik blev taget på sengen. Det var lykkedes VBE folkene og bryggerifolkene at holde det hemmeligt.Der var almindeligt fredagsåbent, og Erik blev noget overrasket, da Arne Larsen-Ledet pludselig rejste sig. I Fundatsen står der: ”Vrå Prisen gives hvert år i august måned til en person, en forening, en virksomhed, en institution eller andre, der har sat noget specielt i gang – har gjort noget ekstraordinært – har været initiativrig – har fået Vrå på landkortet – har gjort det bedre og sjovere at bo i Vrå og Omegn.”

Vi plejer at uddele prisen på Vrå Marked, men det var coronaflyst. Og skal det ske i 2020, så er tiden ved at være inde.

I begrundelsen sagde Arne Larsen-Ledet bl.: Det er lykkedes prismodtageren og hans håndgangne mænd og kvinder, at skabe nyt liv i en af byens ældste bygninger, Jernbanestationen - der stod tom og uudnyttet.

Den gamle station, der var lidt træt er genopstået - er blevet revitaliseret, og nu med en helt ny funktion. Fra at være et passiv, er stationen nu blevet et smukt og levende aktiv i Vrå. Det var årets prismodtager, der inviterede til det første møde om et eventuelt bryggeri i Vrå, og det er årets prismodtager, der har gået forrest, søgt myndigheder, bokset med tilladelser, arbejdet med økonomi, mulige ombygninger, mulige brygværk osv. Og samtidigt er det lykkedes ham at finde masse gode folk til at hjælpe sig. Sammen har de forvandlet Vrå midtby.

Vi er rigtig glade for at have fået en god mand, en initiativrig døgnbrænder, og en sand lokalpatriot til Vrå -og man må i den grad sige, at han med sit gå-på-mod, sit engagement og sin entusiasme lever op til fundasen.  Han har skabt forandring og skabt endnu et bankende hjerte i byen, og derfor finder vi det helt fortjent, at Vråprisen 2020 går til smeden, pædagogen, bryggeren, direktøren – og apotekeren Erik Gerald Balle.

Erik takkede for prisen. Jeg er både glad og stolt, sagde han, men det var aldrig lykkedes uden de mange frivillige.  Således gik det til, at Vrå-Prisen 2020 endelig blev uddelt.

Den blev indstiftet i 2010, og her var det Kirsten og Jørgen Bombæk, der fik æren. I 2011 var det Ejnar Toft, i 2012 Pia og Søren fra Højskolen, i 2013 Uhrenholdtfolkene, i 2014 blev prisen ikke uddelt, i 2015 blev det Arne Larsen-Ledet, - og i 2016 blev det bestyrelse, ledelse og personale i ICV, i 2017 Sparekassen Vendsyssel, i 2018 Lene og Jørgen Rasmussen, Vrå Dampvaskeri. 2019 Arne Andersen, og i 2020 altså Erik Balle.

Billedtekst :Her er Erik med den fornemme pris – Den Lutspillende gris, udført af Figursmeden – alias Leif Christensen

 

2019

Arne Andersen vandt årets vrå pris 2019

 Navnet ”Arne Andersen Vrå A/S” forbinder alle med tillid og godt arbejde. Man må sige, at Arne Andersen har sat et stort aftryk på Vrå´s udvikling – både når det gælder initiativ, uddannelse af medarbejdere, beskæftigelse og godt håndværk.

Arne beskæftiger i dag ca. 145 medarbejdere, mange fra nærområdet, og han har altid haft en evne til at samle gode medarbejdere omkring sig. Det er blevet til mange store byggerier i Vrå – det foreløbigt sidste på slagterigrunden. Der var jubel i Vrå, da det blev kendt, at det var Arne havde købt det, der var lige ved at blive byens sorte firkant…naturligvis for at lave en forretning…men helt sikkert også med Vrå i hjertet. 

Så fra at være et tomt, goldt og grimt industrikompleks lige midt i byen, er området nu forvandlet til et smukt, attraktivt og centralt beliggende bolig - og butiksområde. En kæmpe gevinst for Vrå og vrå midtby.

Hans iværksættergen er legendarisk, og hans initiativ og virkelyst har vi i Vrå nydt godt af i mange år. Det er derfor med glæde vi i år har valgt at overrækker årets store æresbevisning - Vrå-prisen 2019 til….Arne Andersen. 

2018

2018 Lene og Jørgen Rasmussen, Vrå Dampvaskeri.

2017

Vrå prisen 2017 gik tilVendsyssel SPARekassen

Hvert år i august måned uddeles VRÅ Prisen til en person, forening, virksomhed, institution eller andre der i årenes løb har fået Vrå på landkortet – har sat noget specielt i gang – har gjort noget ekstraordinært – har været initiativrig – har gjort det bedre, sjovere, dejligere at bo i Vrå og omegn.

Sparekassen Vendsyssel – Vrå Sparekasse. Uanset navnet, har vores lokale pengeinstitut altid ydet et bidrag, når foreninger, klubber, velgørende aktiviteter etc. har bedt om det.

Af større ting, som Sparekassen Vendsyssel har ydet bidrag til, kan nævnes: Idrætscenter Vendsyssel, Lunden, Uhrenholdts Gård, Den gamle Brødfabrik, Vrå Bryghus og mange andre tiltag.

Sparekassen har endvidere fået Vrå på landkortet- beholdt Vrå på landkortet – fordi Hovedsædet stadig er i Vrå, som det altid har været.

Sparekassen Vendsyssel har forstået tidens trend, fornyet sig, udviklet sig, formeret sig – så Sparekassen Vendsyssel nu er en vigtig faktor ikke kun i hele Vendsyssel, men også i Hovedstaden!

Derfor er det en stor glæde, at vi har overrakt VRÅ PRISEN til et ”lokalt” pengeinstitut der støtter lokalt.   /  Vrå Beboer og Erhvervs forening.

Billede: Lars Have modtager prisen.

2016

Vrå prisen 2016 gik til Idrætscenter Vendsyssel

Vrå Prisen gives hvert år i august måned til: En person, en forening, en virksomhed, en institution eller andre, der har sat noget specielt i gang – har gjort noget ekstraordinært – har været initiativrig – har fået Vrå på landkortet – har gjort det bedre og sjovere at bo i Vrå og Omegn.

Igen i år har vi fået mange, gode og kvalificerede indstillinger til at modtage årets Vrå Pris. Der er både enkeltpersoner, institutioner og firmaer.

Efter mange overvejelser og diskussioner har bestyrelsen for VBE valgt at udpege en institution der:

Som fugl Phønix genfødes og rejser sig af asken fra brandtomt til moderne idrætscenter, kursuscenter, byens eneste Sleep in og hele byens samlingssted.

Naturligvis Idrætscenter Vendsyssel – ICV. Stadig kendt som Vrå Hallen.

Denne udvikling på ca. 10 år er jo kun mulig, fordi der var fremsynede politikere og en lokal Sparekassen Vendsyssel der støttede, både med tro på ideen og kontanter!

En sådan udvikling kræver en samlet indsats af alle involverede – derfor gives prisen til en fremsynet bestyrelse, som aldrig har været bange for at gå forrest, når der skulle tages nye initiativer til nye aktiviteter - og en aktiv centerleder, der er udadvendt, dygtig til at promovere centeret og trække aktiviteter til, fra nær og fjern. En centerleder der altid er parat til at yde en indsats – både i centeret men også ude i byen -  og som evner at bevare overblikket – også når der er 700 mennesker til stede. Endelig skal vi huske, at intet af dette var muligt uden et engageret personale, der altid er klar til at yde flot service. De har tilsammen virkelig gjort Vrå kendt, og et sjovere sted at bo!

Vrå Beboer – og Erhvervsforening siger tillykke.

2015

2015 blev det Arne Larsen-Ledet

2014

i 2014 blev prisen ikke uddelt

2013

i 2013 vandt Uhrenholdtfolkene vrå prisen

2012

i 2012 vand Pia og Søren fra Højskolen vrå prisen

2011

I 2011 vandt Ejnar Toft vrå prisen

2010

Vrå prisen blev indstiftet i 2010, og her var det Kirsten og Jørgen Bombæk, der fik æren.