SPARekassen fik VRÅ PRISEN 2017

Hvert år i august måned uddeles VRÅ Prisen til en person, forening, virksomhed, institution eller andre der i årenes løb har fået Vrå på landkortet – har sat noget specielt i gang – har gjort noget ekstraordinært – har været initiativrig – har gjort det bedre, sjovere, dejligere at bo i Vrå og omegn.

Sparekassen Vendsyssel – Vrå Sparekasse. Uanset navnet, har vores lokale pengeinstitut altid ydet et bidrag, når foreninger, klubber, velgørende aktiviteter etc. har bedt om det.

Af større ting, som Sparekassen Vendsyssel har ydet bidrag til, kan nævnes: Idrætscenter Vendsyssel, Lunden, Uhrenholdts Gård, Den gamle Brødfabrik, Vrå Bryghus og mange andre tiltag.

Sparekassen har endvidere fået Vrå på landkortet- beholdt Vrå på landkortet – fordi Hovedsædet stadig er i Vrå, som det altid har været.

Sparekassen Vendsyssel har forstået tidens trend, fornyet sig, udviklet sig, formeret sig – så Sparekassen Vendsyssel nu er en vigtig faktor ikke kun i hele Vendsyssel, men også i Hovedstaden!

Derfor er det en stor glæde, at vi har overrakt VRÅ PRISEN til et ”lokalt” pengeinstitut der støtter lokalt.   /  Vrå Beboer og Erhvervs forening.

Billede: Lars Have modtager prisen.

vrå marked 2017

Handel og hygge på Vrå Marked 2017

Kræmmere, gæster og andet godtfolk havde rig lejlighed til at lufte paraplyerne og regnfrakkerne på Vrå Marked i lørdags, den 12. august. Men regnen til trods blev der vanen tro handlet og hygget.

Selv om vejrguderne var lidt småsure i lørdags, så fejlede opbakningen til det traditionsrige Vrå Marked ikke noget.

Mange startede passende dagen med varm kaffe og et velsmurt rundstykke i ’markedsoasen’ under presenningerne og lindetræerne ved Uhrenholdts Gård, hvorefter de optimistiske toner blev slået an af deto gange Arne, der stod for den officielle åbning af markedet.

Som lokale primus motor og formand for Vrå Beboer- og Erhvervsforening Arne Larsen-Ledet med vanlig lune udtrykte det, så lader Vrå sig ikke skræmme ”af en smule dug”. Han og Hjørring Kommunes

Borgmester, Arne Boelt, talte om de mange, spændende initiativer, der udfolder sig i byen – ikke mindst den kommende nye skole ved siden af Idrætscenter Vendsyssel. Der blev også snakket om, hvordan Vrå nægter at blive en ’vaniljekrans’, hvor der sker udvikling i udkanten af byen, mens centrum dør ud.

Uhrenholdts Gård er et stort aktiv i midten af byen, og den har fået selskab af flere andre tiltag, f.eks. nye planlagte boliger og indkøbsmuligheder på den gamle slagterigrund, og de igangværende renoveringer af det gamle Rugbrødsbageri og den gamle station, som kommer til at huse henholdsvis ’kulturbageri’ og Vrå Bryghus.

Efter Arnernes taler kunne der så handles og hygges igen – der blev budt på alt fra ting og sager, tøj, planter, mad og drikke til dans, musik, motionscykler, karrusel og elastikspring.

Man kunne søge ly for regnen, nyde en fadøl og støve sine dansesko af på det endnu ikke helt færdige Vrå Bryghus i den gamle stationsbygning, hvor Kom og Dans Brønderslev var værter. Lidt senere sammesteds kunne Borgmester Boelt så løfte sløret for Bryghusets logo med det berømte Vrå vartegn – ’den lutspillende gris’ – i en ny fortolkning af designeren Anders Budolf Andersen fra Lønstrup.

Man kunne også tage sig en pause fra regnen på det hyggelige Vrå Lokalhistoriske Arkiv eller nyde musikken og en fadøl eller to i markedsoasen ved Uhrenholdts Gård, hvor bandet Rockstop gav den hele armen.

Dagen sluttede traditionen tro med uddelingen af årets Vrå-pris. Prisen, der blev uddelt første gang i 2010, gives til en person, forening, virksomhed eller lignende, der har gjort noget ekstraordinært for at få Vrå på landkortet eller gjort det bedre og sjovere at bo i Vrå og omegn. Æren tilfaldt i år Sparekassen Vendsyssel for dens bidrag til mange lokale projekter, og fordi den har beholdt Vrå på landkortet ved stadig at have sithovedsæde i byen.

Vrå Marked 2017 i billeder

Billede 1: Borgmester Arne Boelt (i midten) bød sammen med Arne Larsen-Ledet (yderst til højre) velkommen til Vrå Marked 2017. Foto: Helle Christiansen

Billede 2: Karrusellen var populær hos de små. Foto: Helle Christiansen

Billede 3: Hygge på Vrå Bryghus. Foto: Torben Olesen

Billede 4: Vrå Bryghus’ logo. Foto: Torben Olesen

Billede 5: Lars Have Sparv modtager Vrå-Prisen. Foto: Finn Henriksen

Helle Christiansen

vrå marked 2015

Sikken et Marked..

Solen skinnede og en frisk vestenvind sendte jævnligt et forfriskende pust gennem byens gader. Butikkerne havde sænket priserne til langt under dagligt vande, solen gjorde kræmmerne bløde i knæene – og den stoppede ikke her. Den lokkede folk fra Vrå og omegn til Marked i den gamle stationsby.

Efter 2 år med dårligt markedsvejr, fik vi endelig en forløsende og kærkommen sommerdag – og det smittede af på alt og alle.

Der var trængsel og alarm i Vrå midtby, der bugnede med glade folk – og selv om det er en floskel, mærkede man, at det her var en dag, hvor land og by mødes.

Folk tog sig tid. Der var ingen vandrende lavtryk på vej, og det smittede af på humøret og handelen.

Mange sagde, at de ikke kunne mindes et så velbesøgt marked – og mange var tilbøjelige til at give dem ret.

 

Hvem fik Vrå prisen 2015

Vrå Prisen uddeles på Vrå marked til en der i årenes løb har fået Vrå på landkortet – har sat noget specielt i gang – har gjort noget ekstraordinært – været initiativrig – gjort det bedre, sjovere, dejligere at bo i Vrå.

Hvem andre end Arne Larsen Ledet opfylder disse kriterier?

Arne har i årenes løb har fået Vrå på landkortet, har sat noget specielt i gang, har gjort noget ekstra- ordinært, været initiativrig og har gjort det bedre, sjovere, dejligere at bo i Vrå.

-  Arne har været med til at udvikle Vrå som:

-  Tekstforfatter i Vraa-Revyen

-  En af Krumtapperne på Børnenes Jord

-  Lokalpatriotisk skriverkarl i Vraa Avis m. fl.

-  En af krumtappene ved renovering af Hønsehuset, Uhrenholdts Gård og rugbrødsbageriet