En fantastisk dag i Lunden i Vrå

Det er Vrå beboer- og erhvervsforening – altså borgerne i Vrå, der ejer Lunden, og Lundenudvalget havde i lørdags sat fokus på Kærlighedsstien i Lunden. Den legendariske sti var ellers ved at gro til, men nu skulle det være. Den var et element i Lundenprojektet. En aften klippede man grene, et par dage senere lavede Keld Pedersen et vejleje - og en anden aften kørte Per Hartmann med Shæffer-læsser ….og Jens Bjergager, Gert Lykkegård og Arne med Keld Pedersens motorbør.. 20 tons ind i et midvejsdepot….og det glemmer de ikke sådan lige.

Hele 40 tons skulle der bruges i alt, men heldigvis var der hjælp at hente. Tak til  Leif og Sejlstrup, der har foræret Vrå og Lunden det dyre grus.

 Dagen oprandt, og alt var tilrettelagt. Vi havde inviteret byens borgere -  og opgaven var lige til – men også vanddrivende: Der skal udlægges 40 tons grus med skovl og trillebør. Kom og vær med.  Vi lover ikke noget, men der er en risiko for det bliver sjovt.

Det blev lørdag morgen…vi var spændte. Kommer der 4 bliver det dæleme en træls omgang, kommer 20 bliver det drøjt, og får vi travlt med at nå det inden aften. Men kommer der 30, så bliver det sjovt…….Der kom tæt på 40 – og det blev sjovt.

Og de, der kom ville noget. Der blev virkelig gået til gruset – og til stålet. Gruset kom fra Mørtelværket – og stålet fra Lysbro ….Nogle læssede trillebørene, nogle kørte -  og nogle var i udlægningen. Alt gik som i olie og jeg tror alle nød det. Sveden sprang, men der var også tid til en snak. Vi kørte i pendulfart – klokken blev 12….maven knurrede, men det forsvandt. Bjarne Pedersen havde lavet en dejlig frokost til os. Den nød vi under halvtaget i Spejderhuset. Men åhh..guhjælpes…hvor var det svært at komme op igen. Men det lykkedes – og vi var færdige allerede kl. 13. 30 Armene var godt nok lange og nede men  mentalt oppe. De 40 tons var lagt ud - Kærlighedsstien i Vrå var genfødt. Det her var så flot og hot, at et af bøgetræerne valgte at springe ud…

Vi kom i mål, og det med at arbejde sammen - og svede sammen – og snakke sammen…have brug for hinanden…Det med at opleve et fællesskab…på tværs af alt…på vej mod et fælles mål..det er en god oplevelse. Det oplevede vi…og jeg kom i tanker om noget, som min mor ofte har sagt: ”Skønnest dog at hvile på, er fuldendte gerning”  Sådan tror jeg vi alle havde det.

Vrå beboer- og erhvervsforening siger tak for en dejlig dag i Lunden – tak for fantastisk indsats. Kærlighedsstien er igen en del af Lunden – en del af Vrå – og det var netop målet.  Ta’ en tur – måske møder du dine naboer….

LL

 

 

Billedtekst 7

Vi fik en god hjælp fra asylcenteret i Møllegården. Her 4 seje gutter, der ydede en fantastisk indsats. De knoklede fra start til slut og viste, at de både kunne og ville.   

Billedtekst 2

Midtvejsdepotet …og Sejlstrup leverede grus til stien vestover, og der blev knoklet…

Billedtekst 12

Klokken 11 var der formiddagskaffe. Det kneb med væske og det blev en formiddagssodavand eller øl. Se lige holdet her…det er længe siden så mange har givet Lunden en hjælpende hånd…

Billedtekst 14

Efter en vanddrivende formiddag – og efter en dejlig Bjarne Pedersen-frokost, var det hårdt at komme i gang….men det lykkedes dog. Der var lige lidt, der manglede….og holdet ”went west”

Billedtekst 17

Endnu et opstillingsbillede tænker I…og det er rigtigt. Men jeg vover den påstand, at der ikke siden Lunden blev født…i det herrens år 1902…har der været så mange i gang med at nurse den….og med trillebør. Byens dyrlæge, Niels Jensen var med i alt, da Vrå blev født, og han stod fadder til Lunden. Derfor dette fantastiske hold omkring hans buste. Han ser godt nok noget bestemt og alvorlig ud, men jeg synes jeg  fornemmede en skælven i den ene mundvig – og den gik op ad.

Billede 26

Knap var stien færdig…dagen efter…søndag morgen…kunne man se det her: Jaaaamen…

LL